ZsÖN Hírlevél 2013.09.05

2013.09.05. 12:00

 

 

 

 

Zsolnay Kulturális Negyed Pécsprogram.hu

 

Örökség Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben
2013. szeptember 12-15.

Két fogalom fémjelzi a fesztivált: hagyomány és művészi innováció, melyek elválaszthatatlanok a Zsolnay család munkásságától, művészeti hagyatékától. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek soknemzetiségű régiónk hagyományaiba, és egy olyan korszak hétköznapjainak történetébe, mely megalapozta az újkori Pécs gazdagságát, arculatát, és modern várost teremtett az itt élőknek.
A fesztivál alatt felfedezhetik a város azon épületeit, ahol megjelennek a gyár termékei. A száz éve megindult pécsi villamosközlekedésre emlékezve stilizált villamoson rázkódva juthatnak el az utasok a belvárosból a Zsolnay Negyedbe, ahol élőképek várják őket a gyár aranykorának idejéből. A „boldog békeidőket” idéző helyszínek programjában számos művészeti ág helyet kap, koncertek, képzőművészeti események.
A gyerekeket különleges múzeumi programok, kalandjáték, bábszínházi előadások, játszóházak várják. A családok izgalmas kvízjátékban ismerkedhetnek a Zsolnay Kulturális Negyeddel.

 

 

Rajzoló szépírók: „Névelő növények” a Művészetek Házában

A tárlat szeptember 5-én, csütörtökön 17 órakor nyílik a Művészetek és Irodalom Házában és negyvennégy magyar szépíró grafikáit, rajzait, firkáit és fotográfiáit mutatja be a debreceni Déri Múzeum rendezésében.

A bemutatás koncepciója egyedülálló kezdeményezése a Déri Múzeum muzeológusainak, hiszen a művek nagy része a közönség számára ismeretlen: életüket kézirattárak és archívumok mélyén pihenve töltik, kutató kézre, értő szemre, publikálásra, kiállításra várakozva.

Tovább »

PROGRAMOK

 

Mors et Vita – Kunito Nagaoka kiállítása

A japán képzőművészt megihlette a Cella Septichora halál és élet felé egyaránt nyitott szakrális tere. A kiállítás szeptember 13-tól látogatható a Cella Septichorában.

 

Isten hozott kedves vendég!

A 17. Nemzetközi Horvát Fesztivál keretében a horvát nyelvterület országainak kulturális együttesei mutatkoznak be szeptember 14-én a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarán.

 

Tommy Katona & Texas Flood koncert

A háromtagú csapat a texasi blues legjavát mutatja be szeptember 19-én 20:00 órakor a Zsolnay Negyedben, a BÁRcsak Kávézóban.

 

Csáki Judit: Alföldi színháza – Öt nemzeti év

Könyvbemutató Csáki Judittal és Alföldi Róberttel szeptember 8-án 11 órakor a Zsolnay Negyed E78-as épületének Panoráma termében.

 

 

Zsolnay Kulturális Negyed Kodály Központ Világörökség Pécs Művészetek És Irodalom Háza

Kiadja a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. H - 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37. | E-mail: info@zsn.hu | Web: www.zsokkft.hu


A hírlevelet a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-be olvadt Pécs/Sopianae Örökség Nonprofit Kft. korábban hírlevélre feliratkozott ügyfelei kapják. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a pécsi Zsolnay Negyed, a Kodály Központ, a világörökségi helyszínek, a Művészetek és Irodalom Háza, a Boldogság Háza és a Pécsi Galéria működtetője.| Leiratkozás: leiratkozas@zsn.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://zselic.blog.hu/api/trackback/id/tr645496552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása